Српски фестивал хране 2016

Српски Фестивал Хране, пети по реду, одржан је ове године, 2014. на нашем имању 26. и 27. јула, по традицији , последњи викенд месеца јула. Можда је датум усред љета, можда су временске прилике, можда, хиљаде питања, али Богу хвала опет је био успешан како по посети тако и по организацији. Како број расте , од првог па ево до петог, све је мање примедби, а све је више похвала.

Посета је била уобичајена , око три хиљаде посетилаца, разних народа и народности су уљепшали овај фестивал. У гостима су нам били наш Преосвећени Владика Георгије и велики број свештеника из Канаде. Поред њих посетили су нас и градски и провинцијски челници а међу њима је био и садашњи мајор града Киченер који је поздравио присутне и пожелео успешно одржавање манифестације, Berry Vrbanovic.

Не можемо рећи да је време било наш савезник али увек има и горе од горег, Богу хвала, можемо рећи да је било успешно и на завидном нивоу.

СФФ је заживео и већ живи пет година , тако треба наставити. Ова манифестација је склоп Српске културе и традиције и све што је наш народ кроз векове изњедрио.

Захваљујући великом броју добровољаца наше заједнице ни временски услови, нити било који други догађаји , нису умањили значај ове манифестације.

Велика захвалност свима онима који су имали времена и љубави да помогну рад овог догађаја.

А на фестивалу су служена скоро сва традиционална српска јела, од подварка до печења и то све из богат избор слаткиша и пића.

Коло Сестара ”Блага Марија”, њене чланице, су одвојиле неколико дана пре, за време и после фестивала , да би се све ово спремило и припремило.

Игру и песму на СФФ је увеличало учешће Фолкорног Друштва ”Стеван Синђелић”.

У овом кратком извештају у и око СФФ можемо да кажемо да из године у годину број посетилаца расте а да традиција фестивала јача.

Наравно, прво приносимо молитве Богу, који нам даје свега у изобиљу и молимо се да нам да здравља , снаге, мудрости и љубави да сваки следећи, овога пута шести по реду организујемо још боље и успешније од свих досадашњих фестивала.

 

Испред ЦШО Света Тројица
Председник
Љубисав Кукић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>